miercuri, 24 septembrie 2008

ultimele spuse


CITEŞTE

POVESTE DESPRE DRAGOSTE ŞI ÎNTUNERIC
de Amos Oz
O saga deopotriv tragică şi amuzantă despre dragostea pentru lectură, despre viaţa evreilor în patria lor şi în lumea largă şi despre zbuciumul vieţii de zi cu zi.

ASCULTĂ
INTIMACY-Block Party
O imensă surpriză, un bronz atomic rapid. Redescoperă aici furia şi inovaţiile pop ale acestor britanici, reci şi fierbinţi, picanţi şi dulci. Între litanii electrice, electronice, melodice, ritmice, sensibile, muzica lor nu e făcută pentru oricine.

19 - Adele
O nouă verişoară a lui
Lily Allen, soră mai mică a lui Amy Winehouse, 19 ani, Adele încă mai locuieşte cu mama şi este fără îndoială noua mare damă a soul-popului britanic. Adele cîntă despre inimi sfărîmate, despre divorţ, despre spleenul ei elegant, într-un stil brut, vintage, rustic, singură pe un taburet.
WORRISOME HEART-Melodie Gardot
O altă fetişcană de 20 ani care rupe charturile mondiale cu albumul ei terapeutic. Studentă din Philadelphia, Gardot cîntă ca nimeni alta atmosfera sfîrşitului de petreceri, cu puţină orgă, puţină trompetă, cu o durere sofisticată şi o voce luminoasă. Un disc pentru o seară comfortabilă în casă.

VEZI
CONTROL
Filmul povesteşte ultimii trei ani ai vieţii vocalului trupei Joy Division: căsătoria, trupa, şi epilogul tragic- sinuciderea lui Curtis, cel mai dark glamour personaj muzical. Camera urmăreşte protagonistul în confuzia sa sentimentală, cu o filmare minimalistă, jansenistă, cu sunetul în priză directă, cu actori semicunoscuţi. Corbijn recuperează alb-negrul granulos al epocii, şi ne dă o senzaţie de inexactitate care de-obicei înconjoară figurile nemuritoare. CONTROL pare un remix expandat al unui clip realizat de Bergman, cu un excelent soundtrack (
Bowie, Kraftwerk, Roxy Music, Joy Division) care se juxtapune perfect cu viaţa lui Curtis în acel Nord întunecos, unde nimic eroic nu se poate întîmpla...

PE DVD:
LUMEA NOUĂ
Terence Malik spune povestea despre Pocahontas ca şi cum ar face un documentar despre o planetă necunoscută. Pe de-o parte avem Europenii care debarcă în Virginia la 1600, şi pe cealaltă Indienii care le apar în faţă. Două specii îngheţate de uimire în faţa stranietăţii celuilalt. Iubirea este aici o plonjare totală, natura o stăpînă distantă şi maiestuoasă, iar oamenii sunt distraţi de la schimbul lor de violenţe doar de cîte o durere ireparabilă şi hipnotică.

marți, 16 septembrie 2008

trickyyyyyyyyyyyyyy la bukale pe 26 nov



PUTETI SA CREDETI??????????

Tricky va fi insotit, - pe data de 26 noiembrie la Sala Palatului - , la Bucuresti de 5 muzicieni - chitara electrica, bas, tobe, samplere/clape si backing vocals. Desi in turneele precedente avea o prezenta scenica mai degraba discreta, de data aceasta Tricky promite un show plin de energie si un amestec echilibrat intre piese noi si vechi. Biletele costa intre 60 si 100 de lei si pot fi cumparate incepand cu 18 septembrie online - http://www.bilet.ro,/ http://www.bilete.ro,/ http://www.ticketpoint.ro/ - si la Sala Palatului, Librariile Carturesti, magazinul Unirea, magazinul Muzica, Music Shop, retelele Diverta, Flanco si Flamingo Computers .

dati fuga la kiosk si luati NOUL REPUBLIK pe septembrie revizita


...si mega upgradat, adica cu o gasca complet noua si undergroundo-solida!...inclusiv cateva cugetari perso despre eviudent filme, scriitori-esse, etc.............

vineri, 5 septembrie 2008

am cazut in arta




...in arta contemporana pana in varful petardei....chineza contemporana, si englezo-los-angelesiana.........ador si masor! cate sunt de vazut pe lumea asta, DOAMNE!!!!!!!!