marți, 15 iulie 2008

asculta, citeste, vezi, gandeste.....







Asculta:
« Quaristice », AUTECHRE.
Pionierii muzicii electro engleze ies din austeritate şi realizează o atmosferă nostalgică retrofuturistică.
Douăzeci de piese cu beat minimal, epice şi contrastante, uneori melancolice, adesea abrazive, ce compun un straniu blues electronic şi abstract, cu mici voci camuflate. Cu eleganţă şi reţinere cei doi londonezi demonstrează că muzica bună se face numai cu cea mai profundă pasiune.

“Dig, Lazarus, Dig!!!”, Nick Cave.
Nick Cave revine la originile muzicii sale cu sulf şi păcate întunecate, cu transpiraţie şi sex morbid, cu un disc de rock pur. Teluric şi febril, tensionat, fizic, de un lirism torturat, cu chitări virile. Rockerul vorbeşte despre haosul lumii, despre Isus care este o femeie venită de pe lună, despre fantome care dansează lugubru pe liniile de înaltă tensiune. Un blitzkrieg de cuvinte şi de sunete !


Citeşte

“Poveşti de dragoste la prima vedere”, de
Gabriel Liiceanu, Ana Blandiana, etc.

Cinci poveşti de dragoste la prima vedere, intre parfum de crini regali si miros de terebentină. Poveşti cu ceva „ascuns”, o carte rară.

„Legea lui Murphy”, de Arthur Bloch.
Puţine cărţi au ştiut să surprindă mai bine absurdul cotidian, dereglările de care avem parte zilnic, paşii greşiţi pe care-i facem fiindcă aşa ne e scris. Legile enunţate aici sunt un fel de teoretizare parodică a pesimismului.

« Copilul lui Noe », de Eric Emmanuel Schmitt.

Micuţul Joseph se numără printre copiii care, în 1942 în plin război, trebuie să se ascundă, să uite, să-şi anuleze identitatea, amintirile, familia. O poveste despre încercările tragice la care îi supune Istoria pe oameni.

„ Clubul Patrioţilor”, de Christopher Reich
Un thriller de mîna întîi: Thomas Bolden a crescut în orfelinate, dar este un luptător. Reuşeşte să uite trecutul, termină o facultate, face carieră pe Wall Street, are bani şi dragoste. Apoi, în douăsprezece ore, viaţa lui sublimă se prăbuşeşte. O cursă cu obstacole în care un om obişnuit devine fără să vrea erou.



Vezi:

DVD
GIA
Povestea scurtei ascensiuni a Giei Caragi (Angelina Jolie), fotomodelul care a dominat lumea modei la sfîrșitul anilor 1970. Frumusețea ei covîrșitoare şi nonconformismul i-au rămas neegalate, dincolo de moartea în mizerie datorată narcomaniei.

DVD
Despărţirea/Breaking up
Un cuplu nestatornic într-o comedie romantică scrisă de cîștigătorul premiului Pulitzer, Michael Cristofer. Între plăcere și suferință, satisfacție și frustare, celor doi le e greu să rămînă împreună, dar şi imposibil să se despartă.

Pe ecrane
Cealaltă Boleyn
Sportul preferat al regelui Henric al VIII-lea a fost vînătoarea surorilor Boleyn. Plin de testosteron, ambiţios, revoluţionarul monarh a rămas în istorie drept cel care a instaurat în 1500 religia Anglicană şi a avut şase neveste(decapitate, încarcerate, judecate). Figură fascinantă, monarhul este prezentat cu talent şi cu mijloace cinematografice de clasă. Un trio extraordinar de actori (Eric Bana, Scarlett Johansson şi Natalie Portman), un film plin de pasiuni intense şi perverse, politice şi carnale.

Cavalerul negru
Un om singur în noapte încearcă să schimbe lucrurile în Gotham City. Dar, uneori, protejînd oraşul de monştri, poţi fi la rîndul tău considerat unul dintre ei. Acum un psihopat cu faţa desfigurată şi supranumele de Jocker îngenunchează prin teroare întregul oraş. Al şaselea film din seria Batman ni-l aduce din nou pe Christian Bale în costumul miliardarului solitar şi justiţiar, faţă în fatţă cu Heath Ledger, dispărut prematur acum cîteva luni. Însă tehnolgia digitală l-a făcut să suprevieţuiască pe ecran, cu o ultimă interpretare excepţională.


Niciun comentariu: