joi, 27 decembrie 2007

poem de giu

(in foto Doamna Stepanova, artist plastic moscovit al anilor'20, a real woman si muza eterna) .....


Dorm pe-o lacrima-n fletcher,
sunt general si soldat totodata
in razboiul intergalactic
dintre mine si mine,
dintre carnea mea
si lumina creierului meu,
sunt o tinta vie
centrul a o mie de galaxii concentrice.

trageti!ochiti!
Oricum eu cad intotdeauna in picioare.
Am geniul de-a rade de mine-insami
insamantez patimas fruntile strainilor
mi-e bine paradoxal in fata oglinzii
ceea ce pe altii i-ar ucide
pe mine ma hraneste ma sprijina
cateodata cand ma indragostesc
de cine-stie-ce destrabalat infant
pletele mi se inrosesc pana la ultimul fir
devin o dara subtire de fum
pe sub mansardele tainice
din bucuresti din londra din paris.

vineri, 21 decembrie 2007

new york, new yooooooooooooooorrrrrrrkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!















....citeam un articol al unei romance mici si sarmane cu duhul, care se trezeste de curand la NYC si critica acerb toata desfasurarea de lumini si artificii, decoratiuni si implementari de Sezon....cel mai MAGIC si intr-adevar SARBATORESC loc de pe glob in care mi-a fost dats a pasesc de Craciun +Revelion + iarna in general, cand omul trebuie sa faca eforturi suplimentare sa-si infrumuseteze gris-ul si albul cotidian, este NEW YORK-ul! Visez la el in aceste zile. Nu gasesc mare romantza in ce vad la noi...Parisul e fumat si restrictiv-anul asta chiar s-au pus becuri 80% economice...Londra e rece si inospitaliera, cu tot efortul coloristic, cu toate sentimentele inflamabile si inflamate prin care am vazut-o si trait-o....
Insa New Yorkul!!!!!!.In orice sezion, de-altfel, este definitiv CENTRO MUNDI! Iar de Craciun, de Revelion, numaratoare inversa are acolo conotatii de lanbsare de naveta Discovery...Prin toti porii acolo simti ca esti in maximum de inventie umana, in locul cel mai creativ cu putinta, vara-toamna-iarna-primavara...Si de un milion de ori mai mult in indulcitul, dar nu edulcoratul, intimul, si nu pateticul BIG APPLE de Sarbatori!!!!!!! God Save New York!!!!!!!!!!!!!






marți, 18 decembrie 2007

trebuie sa ii iubim!





acestea sunt doar trei linkuri despre, cu si pentru ajutorarea animalelor din Romania; ei/ele sunt copiii nostri, fratii nostri pe scara evolutiva, care printr-o intorsatura ABSOLUT ALEATORIE a istoriei biologiei au pierdut puterea. la noi in tara cu atat mai mult sunt neajutorati, cu cat sunt tratati fara nici cel mai mic respect, fara iubire, fara atentie, fara grija, lasati in voia destinului...care destin? Ca Romanache, la cat sunt de avari sau de saraci astazi, nu mai arunca nici-un gram de mancare nici la tomberoane...Frigul este cel pe care-l infruntam zilnic...Legile si ele mizerabile, asemenei sufletelor oamenilor din aceasta tara!

Din aceste motive si multe altele sunt extrem de FERICE astazi ca ieri, pe 17 dec., m-am incarcat cu forta si devotiune si am stat 3 ore in gheata si frig taios la usa Parlamentului alaturi de alte 200 de oameni, asteptand sa intram sa participam si sa sustinem aprobarea Legii de Protectie a Animalelor. Prima din IStoria Romaniei! Eu, care nu suport frigul, si cu atat mai putin statul in picioare pe mega tocuri si cu fard de clown, am trecut cu brio peste incercarea asta ieri!!!!! Pentru ca as fi innebunit de emotii gandindu-ma daca TRECE legea sau nu....Au existat multiple luari de pozitii in parlament...Dintre care cea mai pertinenta vizeaza necesitatea ABSOLUTA de a avea in tara si o POLITIE a animalelor!!! care sa aplice aceasta lege, minunata intrucat include si caracterul PENAL al gesturilor criminale impotriva animalelor! Am plecat totusi de la Parlament intr-un trafic aiuritor pe la 19h, plutind de BUCURIE, astfel cum de foarte multa vreme NIMIC in-afara personajului IGGIE nu m-a mai bucurat!!!! Si sper adanc ca voi, amicii mei dragi care ma mai cititi uneori, sa va bcuurati la fel de mult ca mine pentru aceste sarmane creaturi de care NOI suntem responsabili! va pup, va pupam!

miercuri, 12 decembrie 2007

picasso said it all




L'AUBADE de Picasso povesteste cel mai eficient despre cum se iubeste si se daruieste...ori pe de-a-ntregul, ori deloc!

joi, 6 decembrie 2007

imi plac barbatii curati



...barbatii curati, inca tineri, cu coloana vertebrala...cu coloana dreapta...cu pielea proaspata, tare, stapana, stapanita...barbatii care fac cel putin trei dusuri pe zi si toarna litri de parfum electrizant pe ei...barbatii cu sufletul plin, din care prefera sa dea, mai degraba decat sa ia...barbatii care ar porni razboaie mai degraba decat sa nu-si respecte cuvantul dat...barbatii carora le plac femeile cu forme, femeile intregi, curate, cu coloana vertebrala, care fac cel putin trei dusuri pe zi, care isi toarna asupra tone de parfum hermes...barbatii care asculta, care tac, care imi vorbesc cu toata inima si carora nu le este teama sa isi arate fragilitatea, angoasele, visele...fiascourile...barbatii care se razboiesc cu lumea fara sa te traga de maneca, barbatii care iubesc copiii, barbatii care iubesc femeile, barbatii care plang la buletinul de stiri cand vad nedreptati si catastrofe...barbatii care au prea putine vicii...barbatii care iubesc...

luni, 3 decembrie 2007

probleme in paradis..


...ul netului, pe Facebook, unde "membrii comunitatii FACEBOOK" s-au revoltat impotriva arhi ultrei extra publicitatii masive....Ar fi fost mai simplu să-l fi citit pe Foucault înainte, şi să vadă că oriunde se formează comunităţi, societăţi, se naşte, automat, natural, şi puterea. Noile medii de comunicare sînt de fapt cîmpuri de "amprentare"-captare prin incitarea la "exprimare". Dacă vrei să ai prieteni adevăraţi, nu doar companioni de bavardaj şi de pierdut vremea, plăteşte cu puţin efort ! Iar "paradigma Orwell" este de mult depăşită, simplă idee primită de-a gata.

În plus, nu există pe lume nimic gratuit, totul are un preţ, iar preţul adevărat este cel mai adesea ascuns, invizibil, fiind întotdeauna mult mai mare decît ceea ce se oferă. Orice dar este un cal troian.

Nimeni nu oferă nimic pe degeaba.